JUSTYNA ŚWITAJ / MOLOMO

Z wykształcenia dziennikarka, z zawodu copywriterka, z pasji promotorka roślinnej kuchni. Od ponad 5 lat prowadzi @molomo.vegan – konto o tematyce kulinarnej, na którym dzieli się przepisami na wegańskie dania udowadniając, że kuchnia roślinna może być różnorodna, kolorowa, łatwa w tworzeniu i przede wszystkim smaczna. Jej przepis na cytrynowe risotto z groszkiem znalazł się ostatnio w internetowym wydaniu Vogue Polska, gdzie została uznana za jedną z 5 ulubionych blogerek magazynu. Ceni sobie spokój, czas spędzany z córką Maliną i kulinarną różnorodność. Od ponad 26 lat nie je mięsa, a od 7 lat także innych produktów odzwierzęcych. Wielbicielka makaronu, grzybów, tofu, kanapek i „chińskich zupek”.

DOROTA MARIA TRZEBSKA

Z wykształcenia polonistka i PR-owiec, z zawodu strateżka, a przez kilka lat także restauratorka, z pasji projektantka i graficzka. Od ponad 8 lat zajmuje się tworzeniem marek, zarządzaniem nimi i doradztwem, głównie w branży gastronomicznej. Współtworzyła i wdrażała koncepty kreatywne, strategiczne, gastronomiczne i programowe dla warszawskich lokali: Pomost 511, Niebo, Przystań Nowa Fala i W Orbicie Słońca. Fanka ubuntu, tolerancji i weganizmu, na który stopniowo przechodzi z peskatarianizmu, praktykowanego od 11 lat. Ten proces znacznie ułatwia jej współpraca z molomo.vegan. Miłośniczka pizzy, klusek śląskich, spring rollsów, ryżu z cynamonem i lodów.